Versenyszabályzat


A versenyen saját felelősségére bárki indulhat, akinek egészségi és edzettségi állapot megfelel és elfogadja, betartja a versenyszabályzatot. Az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat, a rendezőség közreműködését és betartja a verseny szabályait. A rendezőség fenntartja a jogot, hogy az útvonal sajátosságai és biztonsági okok miatt a résztvevők számát korlátozza, ill. a nevezést a megadott határidő előtt lezárja.

A rajtszámot más versenyzőnek átadni, a saját rajtszámot elcserélni tilos. A versenyzőknek a rajtszámot jól látható módon kell elhelyezni.
A rendezőség a verseny ideje alatt ruhatárat biztosít, azonban az elhelyezett csomagok, értékek eltűnése esetén felelősséget nem vállal.

Tilos a versenyen  rajtszám nélkül, illetve kutyával futni, valamint görkorcsolyázni, kerékpározni.   A versenyen kerékpárt kizárólag a szervezők használhatnak. 

A versenyen indulók a kijelölt versenypályát nem hagyhatják el.  A versenyző tudomásul veszi, hogy a verseny útvonalán előfordulhatnak útburkolati hibák, egyenetlenségek, amelyek miatt fokozott figyelemmel kell haladnia a versenypályán. Az úthibák okozta balesetekért a rendező nem vonható felelősségre. A résztvevő tudomásul veszi, hogy a nevezési díj biztosítást nem tartalmaz.

A versenyen nyert díjakat az eredményhirdetésen, személyesen lehet átvenni.

 A versenyző hozzájárul ahhoz, hogy a versenyen róla készült képi-, hang-, és filmfelvételek külön jóváhagyás nélkül felhasználásra kerüljenek, azt a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap) azokért külön díjazás semmilyen címen nem illet meg.

A szervezők az útvonalra és az időpontra vonatkozó változtatás jogát fenntartják.

Felelősség nyilatkozat:
A versenyző elismeri, hogy a versenyen a saját felelősségére indul. A nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző versennyel összefüggésben keletkezett egészségkárosodásáért, káraikért kártérítésre nem kötelezhetők. 

A regisztrációnál elküldött adatok a valóságnak megfelelnek, azok tárolásához és a rendezvényeken való felhasználásához a versenyző hozzájárul.
A versenyző büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy a nevezésnél megadott adatai a valóságnak megfelelnek.

Lemondások:
A nevezési díj visszautalására augusztus 20. után nincs lehetőség. A benevezett, de a versenyen bármilyen okból el nem induló versenyző nevezési díjának visszatérítésére nincs lehetőség.